Contact:

Contactformulier

Jan de Haanstraat 1
8801 VE Franeker
0517 – 391 064
06 – 53 940 234

Sportrevalidatie

John Poelstra is al meer dan 25 jaar betrokken bij het begeleiden en trainen van sporters. Door zijn ruim 30 jaar ervaring als (judo)trainer, kent hij als geen ander de motivatie van de sporter. Als judotrainer begeleidt hij judoka’s vanaf 5 jaar op zijn/haar eigen niveau. Zowel recreatie sporters, wedstrijdsporters als topsporters worden door hem begeleidt op en naast de judomat.  
 
John Poelstra is ruim 7 jaar verzorger geweest bij Sportclub Franeker en in het verleden ook bij voetbalclubs in de Zaanstreek. Naast judoka’s en voetballers zijn er o.a. ook kaatsers, volleyballers, schaatsers en handballers in de praktijk geweest.
 
Heeft u sportblessure? Dan is revalidatie bij John Poelstra Fysiotherapie & Sportsrehabilitations de juiste keuze!

Voor een gezonde leefstijl is sporten namelijk erg belangrijk. Als je dan als sporter gebleseerd raakt is dat erg vervelend. Niet alleen voor de topsporter, maar ook voor de recreatieve sporter of de wedstrijdsporter. Als judo-trainer met ervaring op alle niveau weet ik als geen ander wat het kan betekenen als je tijdelijk niet meer je sport kan beoefenen. Het liefst wil je vandaag weer gaan sporten.

Binnen onze sportrevalidatie zullen we sporters die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten zon snel mogelijk hun sportbeoefening weer te helpen hervatten. Ook begeleiden we sporters die door blessures op dit moment niet hun eigen sport kunnen beoefenen. In samenwerking met de sporter zoeken we naar alternatieven of trainingen waarbij het voorkomen van recidive centraal staat. Ook kunnen we adviseren hoe de sporter zijn naar zijn sportdoel kan toewerken. Mogelijks is dit doel op dit moment niet haalbaar door een blessure die u heeft of dienen er aanpassingen gemaakt te worden in uw training, denk aan eventuele overbelasting (overtraining). In overleg kunt u dan een alternatief trainingsschema krijgen. U kunt dan dus blijven sporten met aanpassingen en adviezen. John heeft de cursus sportrevalidatie doorlopen en is daarnaast gediplomeerd judo-trainer.
 
Binnen de praktijk zijn er genoeg mogelijkheden om u weer een sportactiviteit te kunnen laten oppakken. De behandeling / revalidatie is altijd individueel waarbij er zeer functioneel getraind wordt. In eerste instantie wordt er gezorgd dat het gewricht of de spier en de gehele keten die daartoe behoort weer als vanouds functioneert. Daarna wordt er getraind tot het niveau waarop u uw sportactiviteiten weer kunt oppakken. Zelfs daarin wordt u dan nog geadviseerd. Wanneer starten met de training? Wat doet u wel of niet tijdens de eerste trainingen? Wanneer weer starten met de wedstrijden?
 
De praktijk is functioneel ingericht en via fitness oefeningen (bij een pulley) kan al het gehele menselijk lichaam getraind worden. Verder wordt er gebruikt gemaakt van TRX; Kettlebells, steps, Ballen, Bosu-ball, oefenmat, halters, cardio fitness en andere materialen.
 
Sportrevalidatie? Natuurlijk bij John Poelstra

Openingstijden:

Maandag

07.00 - 12.00

13.00 - 15.30

Dinsdag

07.00 - 12.00

13.00 - 15.30

 

20.00 - 21.30

Woensdag

07.00 - 12.00

13.00 - 16.00

19.00 - 21.00

Donderdag

07.00 - 12.00

13.00 - 18.00

19.00 - 21.00

Vrijdag

07.00 - 12.00
John Poelstra
John Poelstra