Judoschool

De judoschool

Als regionaal werkende sportschool onder leiding van John Poelstra zijn wij al jarenlang gespecialiseerd in de prachtige judosport. Poelstra biedt voor jong en oud een compleet en volledig judoprogramma. Dit kan bij ons zowel recreatief als in wedstrijdverband geleerd en beoefend worden. Bovendien werken wij op verschillende plaatsen in Friesland. In de regioe Noord-West Friesland kunt u terecht in Stiens, Sint Annaparochie en Menaldum. Ook in de regio Sûdwest Fryslân kunt u terecht in Bolsward.

Deskundig

Uiteraard werkt Poelstra met professionals. Onze leraren zijn gediplomeerd en deskundig. Daarnaast is sportschool Poelstra lid van de Judo Bond Nederland en - om het niveau van het Friese judo naar een hoger niveau te tillen- samenwerkend met de stichting Judo A-zeven. Deze samenwerking bestaat onder andere uit gezamenlijke trainingen in Heerenveen.
Meer dan sport alleen!

Bij Poelstra staat plezier in de sport voorop: dit betekent dat wij alle leerlingen op een leuke, ontspannen èn spannende wijze thuismaken in deze sport. Als je vervolgens zo enthousiast bent geworden dat je verder wilt als wedstrijdjudoka, dan kun je op een intensieve wedstrijdbegeleiding van onze kant rekenen. Wij zijn altijd vertegenwoordigd met onze leerlingen bij de diverse toernooien. Ook stimuleren wij als sportschool deelname aan en betrokkenheid bij diverse judoactiviteiten zoals jeugdweekenden en het bezoeken van grote judo-evenementen. Bij ons staan de waarden van het judo hoog in vaandel: Respect, Samenwerken, Discipline, Beheersing, Weerbaarheid, Vertrouwen en Plezier zijn de belangrijke waarden van het judo. Deze waarden worden bij Sportschool Poelstra actief uitgedragen.

Veiligheid

Verder vindt Sportschool Poelstra een veilig sportklimaat erg belangrijk. Wij zijn een JBN Keurmerk club. Lees hier ons pest protocol en hier ons protocol tegen grensoverschrijdend gedrag. Verder hebben maken wij gebruik van een vertrouwenspersoon. Hiervoor kun je contact opnemen met Mevrouw Lenie Heijboer - Hoogendoorn is voor haar rol als vertrouwenscontactpersoon via onderstaande gegevens te benaderen:
lenie.heijboer26@ziggo.nl. Tel: 06-12577760 (ook bereikbaar via whatsapp, voicemailberichten worden afgeluisterd)
Meer weten? Kijk nog even verder op onze website onder de andere buttons of neem meteen contact met ons op via telefoon. Kijk ook eens op de volgende sites:
Body move stiens
Friese Masters
Judosport 4 all
Judo Bond Nederland
Judo Bond Noord Nederland
Judo A-zeven

Samenwerking

Sportschool Poelstra maakt binnen Friesland ook deel uit van Judo A-zeven. Het doel van deze samenwerking is het niveau van de judoka's uit Friesland verhogen.
Deze samenwerking bestaat uit:
De A7 competitie: Wedstrijddagen voor de beginnende (wedstrijd)judoka
Teamtoernooien: Friese Kampioenschappen teams in Heerenveen. Ook kunnen judoka's uitgenodigd worden voor een team van Judo A7 voor bijvoorbeeld toernooien in Haarlem, Leusden, DK en NK.
Wij geven judo voor jeugd en voor volwassenen.
Jeugdjudo 5-8 jaar Jeugdjudo 9-12 jaar Jeugdjudo 12-15 jaar Judo voor volwassenen
Wedstrijdjudo: aparte wedstrijdtrainingen

Wordt sterker

Dit zijn enkel een aantal voordelen van het nemen van sportmassages

 • Vermindert spierspanning.
 • Bevordert herstel na inspanning.
 • Voorkomt blessures.
 • Verbeterde bloedcirculatie.
 • Kan ik ook 's avonds langskomen?

  Ja, dat is op afspraak mogelijk. Bekijk hieronder de openingstijden.

  MAANDAG
  07.00 - 12.00

  DINSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 15.30
  20.00 - 21.30

  WOENSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 16.00
  19.00 - 21.00

  DONDERDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  19.00 - 21.00

  VRIJDAG
  07.00 - 12.00

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. De behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar. Voor het maximaal aantal wat uw verzekering vergoed raad ik u aan om uw polis na te kijken. Lees hier verder.

 • Welke behandelingen en therapieën doet John Poelstra?

  John Poelstra is algemeen practicus, dit houdt in dat hij geen verbijzonderingen heeft. Hij heeft zich wel verder verdiept in:

  1. Sportrevalidatie
  2. RRS (Rug Revalidatie Systeeem)
  3. Medische fitness
  4. Repititieve Strain Injury (RSI)
  5. Whiplash
  6. Valpreventie en Valtraining
  7. Schouderrevalidatie
  8. De elleboog
  9. Hoofdpijn
  10. Chronische Pijn (via UMCG)
  11. Functional Movement Screen: vastgesteld aantal testen waarbij je eenvoudig kunt vaststellen waar probleem in het houdings- en bewegingsapparaat zit.Te gebruikenbijvoorbeeld als iemand weer wil gaan sporten, of blessures wil voorkomen tijdens het sporten.
  12. Minimotion (trainingsmethode waarbij zeer kleine bewegingsuitslagen gemaakt worden. Kan al gebruikt worden in zeer acute fase en vlak na operaties)
  Verder kunt u terecht voor klachten die:
  arbeid gerelateerd zijn, na operaties, rugklachten, knieklachten, sportblessures, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

  Ook voor sportmassage (niet vergoed uit de zorgverzekering) kunt u een afspraak maken.