Judoschool

Friese Masters

Sportschool Poelstra organiseert in samenwerking met de Stichting Judosport 4all al jarenlang het sterk bezette (inter)nationale judottoernooi "De Friese Masters"
Het toernooi staat sinds 2008 op de agenda. Het heeft inmiddels een prominente plaats verworven op de agenda van vele clubs in Nederland en enkele buitelandse clubs. Het is uitgegroeid tot het grootste en sterkst bezette judotoernooi van Friesland en mag gerekend worden tot de grootste judo evenementen van Noord-Nederland. Dit toernooi is bedoeld voor de gevorderde wedstrijdjudoka. Het evenement wordt gehouden in Sportcomplex 't Gryn, Ieleane 1 te Stiens. Voor meer informatie kijk op www.friesemasters.nl

Friese Junior Masters

Vanaf 2022 heeft de Stichting Judosport 4all de Friese Junior Massters aan het programma toegevoegd.
Dit toernooi is bedoeld voor judoka's vanaf 4 jaar tot het laatste jaar -15. De deelnemers zullen worden ingedeeld naar leeftijd, gewicht en (zoveel mogelijk) kleur band. De stichting heeft dit toernooi extra op de agenda gezet om jonge niet ervaren of beginnende wedstrijdjudoka's de mogelijkheid te geven ervaring op te doen op de wedstrijdmat. Dit evenement wordt gehouden in Sportcentrum De Bildtseslag, Hartman Sannesstraat 9 in Sint Annaparochie. Voor meer informatie kijk op www.friesemasters.nl

A-zeven bokaal
Naast de 2 bovengenoemde evenementen organiseert Sportschool Poelstra ook ieder jaar een ronde van de A-zeven bokaal in Sint Annaparochie. Dit is een competitie bedoeld voor de lagere schoolleeftijd judoka's. Voor beginnende (wedstrijd)judoka een prima competitie om te beginnen met wedstrijden. Alleen voor judoka's met witte en gele band. Je kunt verschillende Battle Awards verdienen. Na iedere 30 punten krijg je een Award: geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart en bij 240 punten krijg je dan de A-zeven bokaal. Dit is een evenement die 6x per jaar door Judo A-zeven wordt georganiseerd op steeds een wisselende plek. Sportschool Poelstra organiseert deze in gymzaal van Sportcentrum De Bildtseslag, Hartman Sannesstraat 9 in Sint Annaparochie.

Overige evenementen
Ook heeft Sportschool Poelstra door de jaren heen altijd de clubkampioenschappen voor alle afdelingen georganiseerd. Hoe we dat komend jaar gaan vormgeven is nog even afwachten. Daarnaast heeft Sportschool Poelstra al eens de Friese Kampioenschappen teams -10 en -12 jaar georganiseerd.

 

FRIESE MASTERS STERK BEZET

In Sportcomplex ’t Gryn in Stiens werd door de Stichting Judosport 4all in samenwerking met Sportschool Poelstra alweer voor de 8e maal de Friese Masters georganiseerd. Dit toernooi heeft inmiddels een prominente plaats op de agenda van veel gerenommeerde clubs uit het gehele land. Het is uitgegroeid tot één van de sterkst bezette toernooien in Friesland en Noord-Nederland. 
De Friese Masters kenmerkt zich door de strakke organisatie. Het format staat, waardoor de clubs en scheidsrechters altijd graag naar Stiens willen komen. Het sportcomplex is ook uitermate geschikt om dit evenement te houden. Fraaie tribunes, een tweede hal waar de warming-up gemaakt kan worden geeft het toernooi extra allure.
De clubbeker werd dit jaar omgedoopt tot de “D.W. Poelstra bokaal”, vernoemd naar de 2 geleden overleden vader van de judofamilie Poelstra. Al zijn 3 zoons, Dries, John en Chris hebben gejudood en de zwarte band gehaald. Dhr. Poelstra was altijd zeer betrokken bij het judo van Sportschool Poelstra. Met de D.W. Poelstra bokaal ging Judo Groningen aan de haal. Op plek 2 eindigde Sportschool Poelstra en op plek 3 Shogonai uit Dronten. De 3 clubs op het podium kregen uit handen van de weduwe van dhr. Poelstra de bokaal, waarbij van Sportschool Poelstra de kleinzoon van dhr. Poelstra, Esben Poelstra, de beker in ontvangst nam. 
De plaatselijke favoriete Sanne Vermeer won het toernooi bij de dames -18 jaar -63 kg. Alle partijen werden zeer overtuigend gewonnen. Zij is zich aan het voorbereiden op de European Cup in Berlijn en hoopt zich later dit jaar te plaatsen voor de internationale titeltoernooien. De sterkte van het toernooi bleek ook wel uit het aantal Friezen dat het toernooi wist te winnen. Naast Sanne Vermeer waren dat er slechts 10: Glenn Dijkstra (heren -73 kg) en Esben Poelstra (jongens -12 -30 kg) beiden van Sportschool Poelstra. Van S.I. Steringa: Redmer Nicolai (jongens -15 -60kg), Hessel Nicolai (-15 jaar -50 kg) en Redmer Duiker (-10 jaar -34 kg); van Judoschool Hensema: Mathijs Pietersma (-12 jaar -42 kg); van Judo Kings: Troy v.d. Veen (-12 jaar -38 kg); Quinten v.d. Veen (-12 jaar -34 kg) en Mark Klokman (-12 jaar -37 kg); en van Top Judo Sneek: Lupita Adema (meisjes -10 jaar -32 kg). 
’s avonds werd nog het Ne-waza toernooi gehouden. Judo alleen met houdgrepen, armklemmen en verwurgingen. Goed voor de sfeer en een evenement dat voor de 4e maal gehouden werd en inmiddels navolging heeft gekregen binnen het district. Waarmee de stichting Judosport 4all ook hier een trendsetter is geweest. 
 

FRIESE MASTERS WEER GOED VERLOPEN

In Sportcomplex ’t Grien in Stiens werd zaterdag 20 april alweer voor de 6e maal het sterk bezette ESV Berlikum De Friese Masters georganiseerd door de Stichting Judosport 4 all-in samenwerking met Sportschool Poelstra. 400 deelnemers uit binnen en buitenland reisden weer af naar dit sterk bezette judotoernooi. Voor de tweede maal dit jaar kon er ook een clubprijs worden verdiend. Deze prijs bestond naast een geweldige beker ook een waardebon beschikbaar gesteld door de sponsor choose2move. De winnaar kreeg een bon van € 150,00, de nummer 2 een bon van € 100,00 en nummer 3 een bon van € 50,00. In dit klassement eindigde Shogonai (Dronten) op de derde plaats met 882 punten, de tweede plaats was voor Judo Groningen en de clubbeker bleef in eigen huis want Sportschool Poelstra won deze competitie met het punten totaal van 1072. 
Sportschool Poelstra was ook ruim vertegenwoordigt in de prijzen. Maar liefst 5 Friese Masters waren hun deel. Daaronder ook Sanne Vermeer (Stiens). In de klasse -18 jaar -57 kg werd zij oppermachtig kampioene. Bij de heren -66 kg was Glenn Dijkstra (Stiens) ook oppermachtig. Feike Nieuwhof (Sint Jacobiparochie) jongens -12 jaar -47 kg; Senah van der Wal (Witmarsum) meisjes -15 jaar -36 kg en Anandi Bomas (Stiens) meisjes -10 jaar -32 kg warden de andere. Verder waren er nog 14 prijs winnaars. De organisatie had het allemaal weer strak voor elkaar. Gelukkig waren er heel weinig blessures en was de sfeer zeer positief. Zowel scheidsrechters als clubs waren weer zeer enthousiast. 
Ook werd in de avond uren voor de tweede maal de Friese Masters Ne-waza toernooi gehouden. Tijdens dit toernooi wordt er alleen gejudood in het grondgevecht. De judoka’s beginnen zittend op 1 knie en in judopakking. Daarna kan er alleen gescoord worden met houdgreep, armklem en verwurging. In Noord-Nederland wordt dit op dit moment alleen in Stiens georganiseerd. Het mooie van dit evenement is dat het ook verschillende takken van sport met elkaar verbindt. Naast judoka’s kon de organisatie ook jiu-jitsuka’s en brasilian jiu-jitsuka’s verwelkomen. De jongste deelnemer was de 12 jarige Marieke Nieuwhof uit Sint Jacobiparochie en ook oud gedienden als Nico Veenstra (Hoogeveen) en Dries Poelstra (Heerenveen) deden hier aan mee. Door het enthousiasme van iedereen is de organisatie van plan om dit evenement ook de komende jaren weer op de agenda te zetten. Friese judoka’s die dit evenement wisten te winnen waren Glenn Dijkstra -66 kg, Stefan Greuter -73 kg, Sanne Vermeer dames -21 jaar -63 kg, Antoinette van der Wal dames +35 jaar -63 kg. 
 
 

Sportschool Poelstra wint clubklassement

ESV Friese Masters zeer succesvol

In het prachtige sportcomplex ’t Grien in Stiens werd voor de 5e maal de ESV Friese Masters gehouden. Er waren ruim 550 opgaves van meer dan 60 verschillende clubs uit geheel Nederland. Daarnaast was er een Duitse club met meer dan 20 deelnemers en een Surinaamse had zich gemeld.
De organisatie, bestaande uit de Stichting Judosport 4 all en Sportschool Poelstra, is het gehele jaar druk bezig met reclame te maken voor dit toernooi. Overal waren de judoka’s van Poelstra verschijnen worden de uitnodigingen verspreid, in binnen en buitenland. Door de goede contacten die de vertegenwoordigers van Sportschool Poelstra en de stichting hebben in de judowereld is het toernooi inmiddels uitgegroeid tot één van de sterkst bezette toernooien van Noord-Nederland. “Wij reizen met onze judoka’s vaak het gehele land af en komen zelfs in het buitenland om de juiste tegenstand te vinden voor onze judoka’s. Het doel is dan ook ooit geweest om ook in Stiens, Friesland, een toernooi te organiseren waarbij onze judoka’s zich kunnen meten met de betere judoka’s van Nederland. Het lijkt erop dat we in deze opzet geslaagd zijn,” volgens John Poelstra.
Voor het eerst konden de clubs aanspraken maken op een clubbeker met daarnaast een waardebon van 150, 100 en 50 euro van sponsor choose2move voor de eerste 3 clubs. De puntentelling was als volgt 210, 70 en 30 punten voor een eerste, tweede of derde prijs + een factor voor het aantal deelnemers per poule. De clubs moesten voor het toernooi een lijst met 10 deelnemers doorgeven die streden voor de clubbeker. De organiserende club, Sportschool Poelstra, wist met meer dan 1700 punten het klassement ruimschoots te winnen. Het zilver ging naar JV Vos en het brons naar SI Steringa uit Heerenveen. 
Kersvers nationaal judokampioene Pascale Netzer (Sneek) van Sportschool Poelstra wist de klasse -15 jaar -44 kg te winnen. In de finale won ze van de Duitse Annika Bast. Ook de zilveren medaille winnares van het NK van Sportschool Poelstra, Sanne Vermeer, kwam op de mat in de klasse -15 jaar -52 kg. Ook zij wist het toernooi overtuigend te winnen. Nederlands kampioen -15 jaar -42 kg, Ivailo Dijkstra van Steringa, kwam ook uit in Stiens. Hij wist ook de finale te halen, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in Arthur Heeres uit Dronten. De Friese senioren ie in de prijzen vielen waren Danny Drent (Steringa) kampioen -60 kg; Glenn Dijkstra (Poelstra) -66 kg kampioen, Robert van der Wal (Poelstra) zilver -81 kg en brons -90 kg; Erwin Jan van Dijk (Poelstra) brons -81 kg en Martijn de Groot zilver in de klasse -90 kg. Bij de dames Sandra de Hoop uit Zwaagwesteinde (zilver -52 kg) en Gepke Koopmans (Steringa) kampioene +70 kg. 

Nieuw
In de avonduren werd er door de organisatie voor het eerst in Noord-Nederland en ne-waza toernooi gehouden. De judoka’s beginnen hierbij op hun knieën tegenover elkaar en er kan hierbij alleen gescoord worden met houdgreep, armklem of verwurging. Het aantal deelnemers was voor deze editie nog niet echt overweldigend hoog, maar de 30 die er waren streden vol enthousiasme voor de fraaie prijzen. Hierdoor kijkt de organisatie met een tevreden gevoel terug op een geslaagd toernooi. Gezien de positieve reacties van de deelnemers en scheidsrechters is dit zeker voor herhaling vatbaar.


 

4E ESV BERLIKUM “DE FRIESE MASTERS” ZEER SUCCESVOL

 
In sportscomplex ’t Gryn werd zaterdag 23 april alweer voor de 4e maal ESV Berlikum “de Friese Masters” georganiseerd door de Stichting Judosport 4 all i.s.m. Sportschool Poelstra. 
Het toernooi is inmiddels al bijna niet meer weg te denken van de agenda van de Judo Bond Nederland. In 4 jaar tijd is het uitgegroeid tot een toernooi dat qua deelnemers bezetting gerekend kan worden tot één van de sterkst bezette toernooien van Noord-Nederland. 
De stichting Judosport 4 all heeft een format gevonden die zeer aanslaat bij sponsors, publiek, scheidsrechters en deelnemers. Vanaf de eerste editie is er gekozen voor matsponsors. In ruil voor hun bijdrage krijgen ze een wedstrijdmat toegewezen. Bij die mat word een reclame uiting geplaatst van de betreffende sponsor en ook op het deelnemerskaartje wordt de matsponsor genoemd. De hoofdsponsor wordt in de naam van het toernooi opgenomen en ook hun naam komt op het deelnemerskaartje te staan. Waar de Friese Masters in 2008 het eerste toernooi in Noord-Nederland was die op deze manier werkte blijkt dat er steeds meer toernooien zijn die gaan werken met matsponsors. 
Het sportcomplex heeft een mooie en goed toegankelijke tribune waardoor er alleen deelnemers, vrijwilligers van de organisatie, coaches, EHBO-ers en scheidsrechters in de wedstrijdhal aanwezig zijn. Doordat Sportcomplex ’t Gryn twee sporthallen heeft en de Stichting Judosport 4all de Bordinehal ook voor een derde deel afhuurt kunnen de judoka’s in alle rust hun warming-up doen. Dit geeft een extra boost aan de uitstraling van het evenement. Opvallend is dat er eigenlijk van judoka’s, coaches en scheidsrechters bijna geen onvertogen woord gehoord wordt. Vanuit het scheidsrechterskorps waren er ook geen klachten volgens hoofdscheidsrechter Harry Boersma: “Er zijn scheidsrechter uit het district Oost-Nederland die me mailen of ze a.u.b. mogen scheidsrechteren op de Friese Masters in Stiens.” Traditie getrouw krijgen alle deelnemers als herinnering weer een t-shirt van de Friese Masters met op de achterkant gedrukt alle deelnemers aan de editie 2011. Het toernooi staat landelijk al bekend als het toernooi met dat t-shirt.
Het toernooi begon om 09.00 uur weer met een indrukwekkende minuut stilte. Een erelid van Sportschool Poelstra, Miranda Huizinga, kwam woensdag 20 april zeer plotseling te overlijden. Miranda won in haar judo loopbaan 4 bronzen medailles op het NK en won ook een bronzen medaille op de Britisch Cadet Open. Miranda Huizinga was een bekende judoka in (Noord)-Nederland. Naast het judoën van veel wedstrijden is zij ook judolerares geworden en heeft lesgegeven bij en gecoacht voor verschillende clubs in Friesland. Miranda Huizinga is 25 jaar oud geworden. 
De wethouder van sport van de gemeente Leeuwarderadeel, mevrouw Agda Wachter, was zeer onder de indruk van de organisatie: “Niet alleen in de hal was alles perfect geregeld ook buiten de sporthal ging het goed. Aan alles is gedacht, zelfs aan mensen die aanwijzen waar deelnemers kunnen parkeren en hoe je dan bij de ingang moet komen. Perfect”. 
Ook het niveau van de judoka’s op het toernooi was goed te noemen. Vele prijswinnaars en winnaressen van de verschillende NK’s waren aanwezig in Stiens. Mooi was ook de deelname van Hendrik Koppe, Europees kampioen bij de veteranen, en 3 deelnemers uit Suriname. Ook TV Eiche Horn uit Bremen was weer aanwezig en volgens hem wordt het niveau ieder jaar hoger. Kortom geweldig judo gezien op een geweldig toernooi. 

Klik hier voor de website van de friese masters. 
 
 

3E FRIESE MASTERS UITSTEKEND VERLOPEN

 
In Sportcomplex ’t Grien werd zaterdag 24 april 2010 alweer voor de 3e maal het judotoernooi “ESV Berlikum De Friese Masters” georganiseerd door de stichting Judosport 4 all in samenwerking met Sportschool Poelstra.
 
Het toernooi heeft in de voorgaande 2 edities al behoorlijk naam gemaakt in Nederland. Met name in organisatorisch aspect steekt het toernooi ontzettend goed in elkaar. In alle leeftijdscategorieën zijn er 3 scheidsrechters per mat beschikbaar wat een goede uitstraling aan het toernooi geeft. Door  de hoge tribunes zijn er in de wedstrijdzaal alleen judoka’s, scheidsrechters, organisatie en coaches aanwezig waardoor er heel veel rust in de zaal is en het aantal blessures tijdens de dag laag blijft. Daarnaast is het unieke herinneringsshirt, met op de achterkant alle 450 deelnemers, een trekker. Al voor de derde maal waren er weer unieke prijzen beschikbaar. De eerste 2 edities speciaal ontworpen medailles, met het Friese pompebléd. Dit keer waren de prijzen speciaal ontworpen door de hoofdsponsor van het toernooi: ESV-Berlikum. De heren Gerrit Kuiken en Coos v.d. Meulen waren ook aanwezig en hebben de prijzen ook uitgereikt.
Indrukwekkend was ook de minuut stilte voor Mitchell Staal. Deze 12 jarige judoka van JV Asahi uit Assen / Smilde is maandag 19 april plotseling overleden. Uit respect voor dit gebeuren heeft de organisatie gemeend om hierbij stil te moeten staan. Zowel aan het begin van het toernooi als voor aanvang van het tijdsblok waarin Mitchell Staal had moeten judoën is er een minuut stilte gehouden. Tijdens deze minuut stilte kon je een speld horen vallen. De voorzitter van de JBN Noord, dhr Jan Maassen, gaf de organisatie hiervoor een groot compliment.
 
Deelname was er weer uit grote delen van Nederland. Ook TV Eiche Horn en OSC Bremerhaven waren weer van de partij. De coach van TV Eiche Horn vond het niveau van het toernooi nog hoger dan vorig jaar en ze hadden moeite om een eerste prijs mee naar Bremen te nemen. Alleen Antonia Jakel wist het goud voor hun in de wacht te slepen. Zij deed dit bij de meisjes –10 jaar –25 kg. OSC Bremerhaven pakte met Marc Guzek een gouden medaille bij de heren –66 kg. Ook de Francaise Noelle Grandjean uit het Franse Lyon, kwam dit toernooi bezoeken. Noelle Grandjean kwam uit in de klasse –15 jaar –40 kg. Noelle is in Frankrijk al twee jaar lang ongeslagen, maar moest in de plaatselijke favoriete Sanne Vermeer, vice-kampioene van Nederland in deze klasse, toch haar meerdere erkennen. In een spannende strijd won Sanne met waza-ari. Sanne Vermeer pakte dus de titel en Noelle Grandjean het zilver. Nog 4 judoka’s van de organiserende sportschool Poelstra, wisten het toernooi te winnen. Bij de heren –60 kg was dat Glenn Dijkstra, bij de dames –63 kg Soraya Folkertsma en bij de heren –17 jaar –66 kg Bas Veenstra (ook alle 3 woonachtig in Stiens) en vice-nationale kampioene –15 jaar –32 kg, Pascalle Netzer uit Sneek, ditmaal in de klasse –36 kg. Opvallend was verder dat nationaal kampioen –20 jaar –73 kg Justus Miltenburg, van SI Steringa, zich verslikte in de finale tegen Peter de Hoog uit Zuidland en genoegen moest nemen met zilver.

Zowel scheidsrechters als judoka’s waren weer zeer te spreken over het toernooi. De district wedstrijd organisator Menno ter Haseborg was kort en krachtig: “Goed toernooi!”
 
Klik hier voor de foto's van dit toernooi 
 
 

2e FRIESE MASTERS ZEER SUCCESVOL


In Sportcomplex ’t Gryn in Stiens werd zaterdag 25 april voor de 2e maal de Friese Masters georganiseerd door de Stichting Judosport 4 all i.s.m. Sportschool Poelstra. Bijna 500 deelnemers en ruim 60 clubs uit binnen en buitenland hadden zich ingeschreven voor dit sterk bezette judotoernooi.

De organisatie streeft naar een zo’n sterk mogelijke bezetting, om het aanwezige Friese judotalent ook met de beste judoka’s van Nederland te laten strijden. Gezien het aantal gerenommeerde clubs die kwamen en het aantal medaille winnaars van de verschillende Nederlandse kampioenschappen die mee streden tijdens de Friese Masters is de organisatie in haar opzet meer dan geslaagd.

Geweldig was ook de deelname van de Surinaamse Imaany Hasnoe. Normaal judoot zij Pan-Amerikaans, maar tijdens haar bezoek aan Nederland koos zij ervoor om de strijd met Nederlands judoka’s aan te gaan in Friesland. Imaany liet ook duidelijk zien goed te kunnen judoën en met enkele fraaie zeges wist zij dan ook de titel te pakken bij de dames –15 jaar –40 kg.

Geweldig judo was er ook te zien bij de heren. In de klasse +81 kg moest Robert van der Wal het in een zeer sterk bezette poule opnemen tegen enkele zeer sterke tegenstanders. De judoka uit Menaldum en lid van de organiserende club Poelstra wist met goed en overtuigend judo de finale te halen. Daarin verloor hij van de sterke Niels Evers, die vorige week nog het kwalificatie toernooi voor het EK in Venray won in de klasse –20 jaar –90 kg. Daarna verloor Robert nog van de sterke Duitser Max Strote zodat hij genoegen moest nemen met brons. Ook in de klasse –73 kg was er een topbezetting. Uiteindelijk wist Dennis Puttkamer (Lu-gia-Jen/ Den Haag) deze klasse te winnen. Justus Miltenburg wist in deze klasse zeer knap het brons te pakken. Tot 60 kg. was Glenn Dijkstra, die een thuiswedstrijd judode de sterkste en in de klasse –66 kg won Niels Beres (Tori) het toernooi.

Ook bij de jongens –15 jaar –55 kg was er een sterke bezetting. Met name de Friese judoka’s deden het hier goed. Teye Metselaar wist zich voor de finale te plaatsen en deze te winnen van de thuis judoënde Marc Stol. In de strijd om de tweede en derde plaats wist Marc zeer knap te winnen van de nr 3 van Nederland in deze klasse Sytse Freerk van de Velde (Tori).

Volgens de vertegenwoordigers van de JBN heeft de organisatie van de Friese Masters het goed voor elkaar. Het toernooi wordt zeker gezien als een prima aanwinst. Ook was men onder de indruk van de strakke organisatie en was het ook voor de scheidsrechters allemaal prima geregeld. Daarnaast vonden de scheidsrechters dat ze een mooie dag hadden gehad en prachtig judo hebben gezien.
 
Klik hier voor foto's van het toernooi
 
 

1e NIEUWE BORG "DE FRIESE MASTERS" GROOT SUCCES

 
Zaterdag 26 april was het sportcomplex ’t Gryn in Stiens het toneel van de eerste editie van Nieuwe Borg "De Friese Masters". Het toernooi kende een sterk deelname veld uit vele delen van Nederland. Er waren natuurlijk clubs uit Noord-Nederland, maar ook uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Overijssel, Gelderland, Utrecht en de 2 clubs uit Duitsland gaf het een internationaal karakter.
 
Het toernooi, dat georganiseerd werd door de "Stichting Judosport4all" in samenwerking met Sportschool Poelstra, werd geopend door de burgemeester van de gemeente Leeuwarderadeel: dhr. Ter Keurs. "Leuk om een toernooi als deze te mogen openen. Het is mijn eerste kennismaking met de judosport en opvallend vind ik de gedisciplineerde indruk die het toernooi mij geeft."
 
De organisatie kreeg van alle kanten lof toegezwaaid. Het toernooi kende bijna een vlekkeloos verloop en zelfs de scheidsrechters waren onder de indruk. Grietje van Dekken prees de relaxte sfeer die er hing en Jan Gietema en hoofdscheidsrechter Harry Boersma feliciteerden de stichting met hun goede organisatie. Ook van de deelnemende clus kwamen alleen maar positieve geluiden. Van de coach van het Duitse TV Eiche Horn uit Bremen gaf aan volgend jaar zeker weer te komen en dan met een grotere groep judoka’s. Er werd ook een behoorlijk hoog niveau gehaald door de judoka’s. Van het vorige week gehouden NK –15 jaar kwamen zelfs nog een aantal medaille winnaars op de mat. Bij de meisjes –44 kg. versloeg Paula Borgonje (Dronten) en nr. 3 NK –15 jaar in de finale de thuis judoënde Nicole Folkertsma die het zilver pakte. Bij de jongens –15 jaar –42 zaten 2 zilveren medailles winnaars bij elkaar in. Kevin Marczijk en Jamie Werink beiden Judo Groningen werden 2 en 3 achter Job Heidkamp van Hantei uit Oldenzaal. Ook Jeroen Rabe (Poelstra) moest zijn meerdere erkennen in een medaille winnaar van het NK –15 jaar: Carlos Platier Luna van Hantei.

Ook de deelname bij de heren viel niet tegen. In de poule –81 kg. kon het Friese judotalent Robert van der Wal zich meten met de echte senioren. Als jongste deelnemer pakte de judoka van Poelstra uit Menaldum het zilver achter Benjamin Heeres uit Kimswerd en voor Ronald Roberti uit Sneek die het brons pakte. Tot 66 kg. won Patrick Zwart (Den Helder) het toernooi, voor Dennis Philipp (Bremerhaven) en Pitchi Pedreira van Poelstra. Tot 73 kg. was Justus Miltenburg (Oord) de sterkste en Jurriaan Alderlieste (Eric Bos) pakte zilver en Martijn Schlepers (Poelstra) het brons. In de klasse +81 kg. versloeg Seije Gorter in de finale Vincent Glas.
 
Klik hier voor veel meer foto's van het toernooi. De organisatie van dit toernooi was in handen van de Stichting judosport4all.

Wordt sterker

Dit zijn enkel een aantal voordelen van het nemen van sportmassages

 • Vermindert spierspanning.
 • Bevordert herstel na inspanning.
 • Voorkomt blessures.
 • Verbeterde bloedcirculatie.
 • Kan ik ook 's avonds langskomen?

  Ja, dat is op afspraak mogelijk. Bekijk hieronder de openingstijden.

  MAANDAG
  07.00 - 12.00

  DINSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 15.30
  20.00 - 21.30

  WOENSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 16.00
  19.00 - 21.00

  DONDERDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  19.00 - 21.00

  VRIJDAG
  07.00 - 12.00

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. De behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar. Voor het maximaal aantal wat uw verzekering vergoed raad ik u aan om uw polis na te kijken. Lees hier verder.

 • Welke behandelingen en therapieën doet John Poelstra?

  John Poelstra is algemeen practicus, dit houdt in dat hij geen verbijzonderingen heeft. Hij heeft zich wel verder verdiept in:

  1. Sportrevalidatie
  2. RRS (Rug Revalidatie Systeeem)
  3. Medische fitness
  4. Repititieve Strain Injury (RSI)
  5. Whiplash
  6. Valpreventie en Valtraining
  7. Schouderrevalidatie
  8. De elleboog
  9. Hoofdpijn
  10. Chronische Pijn (via UMCG)
  11. Functional Movement Screen: vastgesteld aantal testen waarbij je eenvoudig kunt vaststellen waar probleem in het houdings- en bewegingsapparaat zit.Te gebruikenbijvoorbeeld als iemand weer wil gaan sporten, of blessures wil voorkomen tijdens het sporten.
  12. Minimotion (trainingsmethode waarbij zeer kleine bewegingsuitslagen gemaakt worden. Kan al gebruikt worden in zeer acute fase en vlak na operaties)
  Verder kunt u terecht voor klachten die:
  arbeid gerelateerd zijn, na operaties, rugklachten, knieklachten, sportblessures, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

  Ook voor sportmassage (niet vergoed uit de zorgverzekering) kunt u een afspraak maken.