Fysiotherapie

Vergoedingen

De behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar. Voor het maximaal aantal wat uw verzekering vergoed raad ik  u aan om uw polis na te kijken.

Fysiotherapie in de basis verzekering:

Vanuit de basisverzekering vindt vergoeding fysiotherapie alleen plaats bij een chronische aandoening vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen vallen dus niet onder de basisverzekering, maar onder de aanvullende verzekering. Is de aanvullende verzekering niet toereikend, dan dient u de rest zelf bij te betalen. Een chronische aandoening is bijvoorbeeld na een operatie: bijvoorbeeld een nieuwe heup, knie, menisectomie etc. In de basisverzekering zitten wel 18 behandelingen fysiotherapie voor iedereen jonger dan 18 jaar.

Eigen risico

Fysiotherapie die valt onder de AV (aanvullende verzekering) valt niet onder het eigen risico. Fysiotherapie die valt onder de basis verzekering wordt wel verrekend met het verplicht eigen risico (verrekening vindt plaats via de zorgverzekeraar). Fysiotherapie jonger dan 18 jaar wordt niet verrekend met het eigen risico.
 
John Poelstra Fysiotherapie en Sportsrehabilitation heeft voor 2016 overeenkomsten gesloten met de volgende zorgverzekeraars: De Friesland, Zilveren Kruis Achmea, Interpolis, FBTO, Avero Achmea, Agis, Univé, VGZ, IZA, Trias, CZ, Delta Loyd, Ohra, Menzis, Zorg en Zekerheid, VVAA, ONVZ, Aevitae, ENO, Nedasco, IAK, PNO, ASR de Amersfoortse, ASR Ditzo, DSW, OZF Achmea: kortom met alle verzekeraars van Nederland!

De praktijk is direct toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak kunt maken. Ook dit wordt door uw zorgverzekeraar gewoon vergoedt.

AV Frieso
De Friesland Zorgverzereraar heeft met de gemeente een aanvullende zorgverzekering ontwikkeld voor mensen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld alleen AOW of bijstand. Klik hier voor meer informatie over de AV-Frieso.

VERZEKERAARS

Voor een aantal (grote) verzekeraars hebben wij als praktijk wel onze bedenkingen. Voor 2017 zijn we met deze verzekeraars wel een overeenkomst aangegaan.
De Menzis is een verzekeraar die aan de ene kant zegt ook te hebben voor hun klanten, maar aan de andere kant de zorgverlener uitbuit. Als HKZ-gecertificeerde praktijk, en dus een praktijk die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, wordt dat door de Menzis niet gewaardeerd. Doordat de praktijk geen verbijzonderingen heeft komt de praktijk alleen in aanmerking voor het laagste tarief. Hier valt bij de Menzis niet over te onderhandelen. Ik heb hierover contact gehad met de directeur zorginkoop en ook met een medewerker die inhoudelijk hier over ging. Die meneer kwam met niets zeggende creteologie. Aangezien de Menzis de collectieve zorgverzekeraar is die wordt aangeprezen via de FNV heb ik op 31 oktober 2016 daar een mail naar toe gestuurd over de uitbuiterij van de Menzis. Hopenlijk dat er nu een keer wel geluisterd gaat worden. Voor 2017 heb ik nog een contract afgesloten bij de Menzis. Dat is voor mij een service naar mijn klanten toe. Ik hoop dat iedereen zo snel mogelijk overstapt van de Menzis naar een andere (in mijn ogen) betere verzekeraar.
Als u een aanvullende verzekering heeft bij de VGZ of de CZ moet u ook oppassen. De VGZ verkoopt aanvullende pakketten met een maximaal aantal behandelingen voor fyisotherapie per indicatie. Stel 14 behandelingen. Dan is het nog maar de vraag of u ook recht heeft op 14 behandelingen. De klant is er wel voor verzekerd, maar ze leggen bij de fysiotherapeut een behandel index (BI) neer. Bijvoorbeeld 11 behandelingen voor een bepaalde indicatie. Krijg je alle behandelingen, dus 14, dan kan de BI van de praktijk te hoog worden en krijg je het jaar erop als praktijk geen contract meer. Wat de BI is voor een bepaalde indicatie is niet bekend, wel dat die jaarlijks wordt aangepast. Misschien is het ook verstandig voor u als klant om een verzekeraar te nemen die wel het aantal behandelingen vergoedt waarvoor u verzekerd bent. Klik op onderstaande link voor het tv programma zorg en nu. Die heeft hier aandacht aan besteedt.

Behandelndex: zie ook: https://youtu.be/8ZdrR6C4voQ

Waarom fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt uw lichaam in balans. Het wordt ingezet bij:

 • Werkgerelateerde klachten
 • Bevordert herstel na inspanning.
 • Voorkomt blessures
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Kan ik ook 's avonds langskomen?

  Ja, dat is op afspraak mogelijk. Bekijk hieronder de openingstijden.

  MAANDAG
  07.00 - 12.00

  DINSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 15.30
  20.00 - 21.30

  WOENSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 16.00
  19.00 - 21.00

  DONDERDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  19.00 - 21.00

  VRIJDAG
  07.00 - 12.00

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. De behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar. Voor het maximaal aantal wat uw verzekering vergoed raad ik u aan om uw polis na te kijken. Lees hier verder.

 • Welke behandelingen en therapieën doet John Poelstra?

  John Poelstra is algemeen practicus, dit houdt in dat hij geen verbijzonderingen heeft. Hij heeft zich wel verder verdiept in:

  1. Sportrevalidatie
  2. RRS (Rug Revalidatie Systeeem)
  3. Medische fitness
  4. Repititieve Strain Injury (RSI)
  5. Whiplash
  6. Valpreventie en Valtraining
  7. Schouderrevalidatie
  8. De elleboog
  9. Hoofdpijn
  10. Chronische Pijn (via UMCG)
  11. Functional Movement Screen: vastgesteld aantal testen waarbij je eenvoudig kunt vaststellen waar probleem in het houdings- en bewegingsapparaat zit.Te gebruikenbijvoorbeeld als iemand weer wil gaan sporten, of blessures wil voorkomen tijdens het sporten.
  12. Minimotion (trainingsmethode waarbij zeer kleine bewegingsuitslagen gemaakt worden. Kan al gebruikt worden in zeer acute fase en vlak na operaties)
  Verder kunt u terecht voor klachten die:
  arbeid gerelateerd zijn, na operaties, rugklachten, knieklachten, sportblessures, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

  Ook voor sportmassage (niet vergoed uit de zorgverzekering) kunt u een afspraak maken.