Fysiotherapie

Trainingen

Training bij John Poelstra Fyiostherapie & Sportsrehabiltations

Binnen de praktijk kunnen er voor verschillende doeleinden getraind worden. De praktijk is kleinschalig van karakter, bezit naast de behandelkamer alleen een wachtruimte, maar is gemakkelijk "om te bouwen" tot oefenzaal. Er zijn namelijk genoeg attributen aanwezig om het gehele lichaam te trainen. De basis van deze training is heel vaak ook de basis van bewegen. Niet op apparaat, maar veel meer gebruik maken van het eigen lichaamsgewicht en het trainen van de core-stability. Er wordt tijdens de training gebruikt gemaakt van ABS-ballen, pulley, step, oefenmat, bosu-bal, TRX, kettlebells, halters etc. 

Training voor sporthervatting

Een geblesseerde sporter wil natuurlijk weer zo snel mogelijk zijn sport hervatten. Binnen de praktijk van John Poelstra is deze sporter helemaal op zijn plek. John Poelstra heeft veel ervaring in het revalideren van sporters. Zie ook sportrevalidatie. 

Re-integratie

Indien u (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent, kunt u ook voor uw re-integratie training terecht binnen de praktijk van John Poelstra. Er wordt een uitgebreide intake gedaan, waarbij de klachten in beeld gebracht worden. Naast het lichamelijk onderzoek wordt er gebruik gemaakt van enkele vragenlijsten, die u of op de praktijk invult of thuis achter uw eigen pc. Het programma wordt natuurlijk in samenspraak met u en de bedrijfsarts opgesteld.  Het is daarbij wel van belang is dat de ARBO-arts een verwijzing afgeeft, zodat er overleg kan plaatsvinden tussen uw fysiotherapeut en uw bedrijfsarts. Het programma zoals u dat kunt volgen bij John Poelstra Fysiotherapeut is helemaal op u gemaakt. U traint individueel onder leiding van uw fysiotherapeut. Dus een zeer intensief programma, waarbij u ervan op aan kunt dat u resultaat zult behalen.

Voor meer meer informatie kunt u met ons contact opnemen via: info@poelstrafysiotherapie.nl 

Evaluatie re-integratie training bij John Poelstra: (door een patiënt)

 Nadat ik een ernstig auto ongeluk kreeg in maart 2015, herstelde ik zeer langzaam van mijn klachten. Ik had erg veel last van mijn spieren, met name mijn armen, rug en beenspieren waren verzwakt. Groot probleem was  dus mijn fysieke conditie. Deze was op nul niveau beland na maanden immobiel te zijn geweest. 
Met mijn spier klachten kwam ik al snel bij John op het spreekuur en de behandelingen verliepen naar alle tevredenheid. Echter het was een soort vicieuze cirkel. Door het verlies van mijn spierkracht had ik vaak spierblessures enz. Op advies van de Arbo arts ben ik mij toen gaan oriënteren wat er zoal is aan re-integratie trainingen. Dit kon via speciale re-integratie programma’s bij een instituut, maar  die doen ook veel aan mentale trainingen. Maar ik had geen behoefte aan zo’n multidisciplinaire aanpak waarbij psychologie een belangrijk deel zou zijn. Ik had veel meer behoefte aan pure fysieke training. John gaf mij aan hier ervaring mee te hebben en bood mij een op maat gesneden programma aan van 13 weken. Dit hield in 3 keer per week een uur trainen. Ik ben hier in oktober 2015 mee begonnen. De trainingen waren in het begin zwaar, maar ik voelde al snel dat mijn kracht weer terug kwam. De oefeningen waren heel divers en regelmatig werd de vooruit gang geëvalueerd.  Door het intensief trainen van alle spiergroepen ben ik nu inmiddels weer volledig hersteld. Daar ben ik John erg dankbaar voor. Ik heb zelfs weer kunnen skiën! Ik kan het een ieder aan raden zo’n programma bij John te volgen! John nogmaals bedankt hiervoor!!

Waarom fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt uw lichaam in balans. Het wordt ingezet bij:

 • Werkgerelateerde klachten
 • Bevordert herstel na inspanning.
 • Voorkomt blessures
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Kan ik ook 's avonds langskomen?

  Ja, dat is op afspraak mogelijk. Bekijk hieronder de openingstijden.

  MAANDAG
  07.00 - 12.00

  DINSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 15.30
  20.00 - 21.30

  WOENSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 16.00
  19.00 - 21.00

  DONDERDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  19.00 - 21.00

  VRIJDAG
  07.00 - 12.00

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. De behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar. Voor het maximaal aantal wat uw verzekering vergoed raad ik u aan om uw polis na te kijken. Lees hier verder.

 • Welke behandelingen en therapieën doet John Poelstra?

  John Poelstra is algemeen practicus, dit houdt in dat hij geen verbijzonderingen heeft. Hij heeft zich wel verder verdiept in:

  1. Sportrevalidatie
  2. RRS (Rug Revalidatie Systeeem)
  3. Medische fitness
  4. Repititieve Strain Injury (RSI)
  5. Whiplash
  6. Valpreventie en Valtraining
  7. Schouderrevalidatie
  8. De elleboog
  9. Hoofdpijn
  10. Chronische Pijn (via UMCG)
  11. Functional Movement Screen: vastgesteld aantal testen waarbij je eenvoudig kunt vaststellen waar probleem in het houdings- en bewegingsapparaat zit.Te gebruikenbijvoorbeeld als iemand weer wil gaan sporten, of blessures wil voorkomen tijdens het sporten.
  12. Minimotion (trainingsmethode waarbij zeer kleine bewegingsuitslagen gemaakt worden. Kan al gebruikt worden in zeer acute fase en vlak na operaties)
  Verder kunt u terecht voor klachten die:
  arbeid gerelateerd zijn, na operaties, rugklachten, knieklachten, sportblessures, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

  Ook voor sportmassage (niet vergoed uit de zorgverzekering) kunt u een afspraak maken.