Fysiotherapie

RRS (Rug Revalidatie Systeem)

Na een behandeltraject voor meer acute (of chronische) rugklachten in de behandelkamer kan er gekozen worden voor een preventieve RRS training om de rug weer meer belastbaaar te krijgen. Na een kritische zoektocht naar een optimale preventieve training van de rug is deze training de meest geschikte training om de rug weer belastbaar te maken.

Na het eerste traject met rugklachtne gaan we in kaart brengen wat jou persoonlijke situatie is en hoe we de rug optimaal kunnen gaan trainen. Vervolgens wordt op basis daarvan een schema opgesteld welke je thuis en in de oefenzaal steeds een niveau om hoog gaat trainen. Het aantal kilogrammen zijn niet direct van belang, techniek en een goede balans daarentegen wel. Dit om grote en kleinere spieren goed met elkaar te laten samenwerken.

Het doel wat vooraf is gesteld, (kan van topsport tot alle dagelijkse bezigheden zijn) wordt tot een bepaalde kaart behaald. Is deze kaart behaald dan wordt besproken welke oefeningen het beste kunnen worden gedaan om dat niveau vast te houden. Deze methodische rug revalidatie systeem leert mensen weer vertrouwen te krijgen in hun rug en op de juiste manier te gebruiken. Het zijn specifieke oefeningen, waarbij vooral de uitvoering het belangrijkste is, waardoor de kracht en de stabiliteit van de rug steeds beter wordt. De oefeningen kunnen ook thuis worden gedaan.

Waarom fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt uw lichaam in balans. Het wordt ingezet bij:

 • Werkgerelateerde klachten
 • Bevordert herstel na inspanning.
 • Voorkomt blessures
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Kan ik ook 's avonds langskomen?

  Ja, dat is op afspraak mogelijk. Bekijk hieronder de openingstijden.

  MAANDAG
  07.00 - 12.00

  DINSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 15.30
  20.00 - 21.30

  WOENSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 16.00
  19.00 - 21.00

  DONDERDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  19.00 - 21.00

  VRIJDAG
  07.00 - 12.00

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. De behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar. Voor het maximaal aantal wat uw verzekering vergoed raad ik u aan om uw polis na te kijken. Lees hier verder.

 • Welke behandelingen en therapieën doet John Poelstra?

  John Poelstra is algemeen practicus, dit houdt in dat hij geen verbijzonderingen heeft. Hij heeft zich wel verder verdiept in:

  1. Sportrevalidatie
  2. RRS (Rug Revalidatie Systeeem)
  3. Medische fitness
  4. Repititieve Strain Injury (RSI)
  5. Whiplash
  6. Valpreventie en Valtraining
  7. Schouderrevalidatie
  8. De elleboog
  9. Hoofdpijn
  10. Chronische Pijn (via UMCG)
  11. Functional Movement Screen: vastgesteld aantal testen waarbij je eenvoudig kunt vaststellen waar probleem in het houdings- en bewegingsapparaat zit.Te gebruikenbijvoorbeeld als iemand weer wil gaan sporten, of blessures wil voorkomen tijdens het sporten.
  12. Minimotion (trainingsmethode waarbij zeer kleine bewegingsuitslagen gemaakt worden. Kan al gebruikt worden in zeer acute fase en vlak na operaties)
  Verder kunt u terecht voor klachten die:
  arbeid gerelateerd zijn, na operaties, rugklachten, knieklachten, sportblessures, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

  Ook voor sportmassage (niet vergoed uit de zorgverzekering) kunt u een afspraak maken.