Fysiotherapie

Aanmelden

Aanmelding:

Wie zich bij de praktijk meld, wordt zo spoedig mogelijk ingepland voor een eerste afspraak. Op dit moment hanteert de praktijk geen wachtlijst. Het doel is om iemand binnen 24-72 uur voor een eerste afspraak te zien. Bij de eerste afspraak wordt u gevraagd naar uw verwijzing, zorgpas en een legitimatiebewijs. Heeft u geen verwijzing dan vindt er eerst een screening plaats, waarin wordt onderzocht of uw klacht voor fysiotherapie in aanmerking komt.

Therapie:

Voordat een behandeling begint vindt er eerst een onderzoek plaats. Naar aanleiding van een gesprek en een lichamelijk onderzoek, waarin ik probeer het probleem vast te stellen, stel ik daarna een behandelplan op. Het behandelplan wordt daarna met u besproken en indien u ermee akkoord gaat wordt de behandeling ingezet. Een behandeling duurt per keer 30 minuten. Indien noodzakelijk kan de behandeling ook bij u thuis plaatsvinden. Hiervoor wordt dan 45 minuten ingepland. Dit is inclusief de reistijd.

Directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF):

Sinds 1 januari 2006 is de praktijk direct toegankelijk voor fysiotherapeutische zorg. Patiënten kunnen mij dan direct consulteren zonder tussenkomst van een (huis)arts. Door een eerste ‘DTF-screening’ kan ik dan snel duidelijkheid geven of voor de zorgvraag direct therapie nodig is, of dat het beter is om eerst de eigen huisarts te consulteren.

Afzeggen of niet nakomen van een afspraakt:

Niet of niet tijdig (minstens 24 uur van te voren) afgezegde afspraken kunnen bij u in rekening worden gebracht. Het tarief van een niet nagekomen behandeling bedraagt honderd procent van het geldende tarief van de voorgenomen behandeling.

Waarom fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt uw lichaam in balans. Het wordt ingezet bij:

 • Werkgerelateerde klachten
 • Bevordert herstel na inspanning.
 • Voorkomt blessures
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Kan ik ook 's avonds langskomen?

  Ja, dat is op afspraak mogelijk. Bekijk hieronder de openingstijden.

  MAANDAG
  07.00 - 12.00

  DINSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 15.30
  20.00 - 21.30

  WOENSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 16.00
  19.00 - 21.00

  DONDERDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  19.00 - 21.00

  VRIJDAG
  07.00 - 12.00

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. De behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar. Voor het maximaal aantal wat uw verzekering vergoed raad ik u aan om uw polis na te kijken. Lees hier verder.

 • Welke behandelingen en therapieën doet John Poelstra?

  John Poelstra is algemeen practicus, dit houdt in dat hij geen verbijzonderingen heeft. Hij heeft zich wel verder verdiept in:

  1. Sportrevalidatie
  2. RRS (Rug Revalidatie Systeeem)
  3. Medische fitness
  4. Repititieve Strain Injury (RSI)
  5. Whiplash
  6. Valpreventie en Valtraining
  7. Schouderrevalidatie
  8. De elleboog
  9. Hoofdpijn
  10. Chronische Pijn (via UMCG)
  11. Functional Movement Screen: vastgesteld aantal testen waarbij je eenvoudig kunt vaststellen waar probleem in het houdings- en bewegingsapparaat zit.Te gebruikenbijvoorbeeld als iemand weer wil gaan sporten, of blessures wil voorkomen tijdens het sporten.
  12. Minimotion (trainingsmethode waarbij zeer kleine bewegingsuitslagen gemaakt worden. Kan al gebruikt worden in zeer acute fase en vlak na operaties)
  Verder kunt u terecht voor klachten die:
  arbeid gerelateerd zijn, na operaties, rugklachten, knieklachten, sportblessures, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

  Ook voor sportmassage (niet vergoed uit de zorgverzekering) kunt u een afspraak maken.