Fysiotherapie

Medische fitness

Wat is medische fitness?

Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder begeleiding van fysiotherapeuten. Binnen John Poelstra fysiotherapie heeft het tot doel om te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren. Door dit samen te doen metde fysiotherapeut loopt u veel minder het risico tot overbelasting.  We zorgen er op een verantwoorde manier voor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft.

Na een intake gesprek, waarbij de trainingsdoelen worden bepaald maakt de fysiotherapeut een inschatting van uw huidige lichamelijke functioneren. Hierop wordt u trainingsprogramma vastgesteld en regelmatig geevalueerd en waarnodig aangepast. Binnen onze medische fitness maken van gebruik van Cardiotraining, krachttraining en stabiliteitstraining. We zetten deze trainingsvormen in bij revalidatie na operaties, bij sportrevalidatie en bij conditie verbetering en voor een gezonde leefstijl.

Ook is het mogelijk om na de revalidatie te blijven trainen bij John Poelstra fysiotherapie. Wilt u namelijk in een kleinschalige omgeving sporten en aan uw conditie werken dat kunt u voor € 22,50 per maand een abonnement afsluiten. Ook dan zal u nog begeleidt worden door de praktijk, hier worden in het intake gesprek dan afspraken over gemaakt.

Waarom fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt uw lichaam in balans. Het wordt ingezet bij:

 • Werkgerelateerde klachten
 • Bevordert herstel na inspanning.
 • Voorkomt blessures
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Kan ik ook 's avonds langskomen?

  Ja, dat is op afspraak mogelijk. Bekijk hieronder de openingstijden.

  MAANDAG
  07.00 - 12.00

  DINSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 15.30
  20.00 - 21.30

  WOENSDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 16.00
  19.00 - 21.00

  DONDERDAG
  07.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  19.00 - 21.00

  VRIJDAG
  07.00 - 12.00

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. De behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar. Voor het maximaal aantal wat uw verzekering vergoed raad ik u aan om uw polis na te kijken. Lees hier verder.

 • Welke behandelingen en therapieën doet John Poelstra?

  John Poelstra is algemeen practicus, dit houdt in dat hij geen verbijzonderingen heeft. Hij heeft zich wel verder verdiept in:

  1. Sportrevalidatie
  2. RRS (Rug Revalidatie Systeeem)
  3. Medische fitness
  4. Repititieve Strain Injury (RSI)
  5. Whiplash
  6. Valpreventie en Valtraining
  7. Schouderrevalidatie
  8. De elleboog
  9. Hoofdpijn
  10. Chronische Pijn (via UMCG)
  11. Functional Movement Screen: vastgesteld aantal testen waarbij je eenvoudig kunt vaststellen waar probleem in het houdings- en bewegingsapparaat zit.Te gebruikenbijvoorbeeld als iemand weer wil gaan sporten, of blessures wil voorkomen tijdens het sporten.
  12. Minimotion (trainingsmethode waarbij zeer kleine bewegingsuitslagen gemaakt worden. Kan al gebruikt worden in zeer acute fase en vlak na operaties)
  Verder kunt u terecht voor klachten die:
  arbeid gerelateerd zijn, na operaties, rugklachten, knieklachten, sportblessures, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

  Ook voor sportmassage (niet vergoed uit de zorgverzekering) kunt u een afspraak maken.